Luftrenser med elektrostatisk filter.

Internetsalg:

Log ind her
Bliv bruger her
Internethandel
Til forsiden

Enkelt-ords søgning:
Gratis ting:

Mp3 ringetoner

  internet-salg.dk/mobil
internet-salg.dk til mobil

Artikler:

Arbejde hjemmefra
LCD eller plasma tv
Luftrensere
Brugte møbler
Keramik, stentøj, raku
Om scooteren
Din artikel her?

Internettet er det største marked for køb og salg af varer og tjenesteydelser
Se annoncer om husholdning her

Luftrenser - for og imod.

Princippet i en filter-løs luftrenser fungerer ved at give den indkomne luft en elektrostatisk ladning. Denne ladning omfatter også de partikler som findes i luften. Luften med de ladede partikler passerer herefter hen over, eller igennem et metal trådfilter eller lign. som er påført en modsat rettet spænding, i forhold til den som blev givet den indkomne luftmasse.
Elektrostatisk påvirkning af urenheder i luften i luftrenser.
Partiklerne i luftmassen bliver på grund af spændingsforskellen, tiltrukket til metallet som af en magnet. Metalnettet eller trådfilteret skal blot renses med mellemrum og kan derefter bruges igen. En sådant enhed kan f.eks. anbringes på et blæsevarmesystem og derved rense luften i en hel bolig. Det kan også købes som en selvstændig enhed. Processen frembringer ozon i luften. Ozon er den luftart som også frembringes i naturen, i forbindelse med lynudladninger når det er tordenvejr. For høje ozonniveauer er imidlertid skadelige for sundheden og for miljøet. Ozon kan bl.a. irritere luftvejene og medføre åndedrætsbesvær, fremkalde astma og skade lungerne. Derimod beskytter ozon i stratosfæren (10-50 km oppe i luften) os mod solens UV-stråler.Disse forhold skal tages i betragtning når en luftrenser af denne type anskaffes. Luftrenserens kapacitet skal passe til den rumstørrelse hvor den skal anvendes. En yderligere mulighed er, at slukke for luftrenseren mens rummet bruges.Fordele.
Den mest oplagte fordel ved en sådan luftrenser er, at der ikke skal udskiftes filter, men at dette kun skal renses. Derudover er et sådant ioniseringsapparat meget støjsvagt. Andre luftrensere kan være ret så støjende og kan f.eks. ikke bruges om natten.

Ulemper.
Ulemperne knytter sig først og fremmest til den ovennævnte ozondannelse. Visse modeller kan fås med en anordning som omdanner ozonen til ilt og derved presser risikoen ved ozon dannelsen ned. Derudover er denne type luftrenser dyrere end andre alternativer i anskaffelse. Men man slipper for at købe nye filtre. Filteret skal være rent for at virke- Hvis filterets overflade er dækket af partikler, så virker det ikke og skal renses.

Astma-Allergi Forbundet har undersøgt effektiviteten af disse og andre typer af luftrensere og konklusionen er klar. Ioniseringsapparater og luftrensere med elektrostatiske filtre fjerner en så lille en del af den samlede partikelmængde i luften, at det ikke forbedre indeklimaet. Meldingen fra Astma-Allergi Forbundet er også, at ingen luftrensere hidtil er dokumenteret at kunne give færre allergisymptomer. Kun fysiske partikelfiltre har vist renseeffekter af betydning og der er så tale om apparater af en vis størrelse og med et højere støjniveau en de nævnte ioniseringsapparater. Det bedste råd fra denne forening er derfor at lufte ud flere gange om dagen.

Artikler om køb og salg Artikler og tekster kan sendes her. Alle publicerede artikler kan indeholde link til forfatterens hjemmeside.

Sidst ændret (Last Modified) 18. februar 2018 .
internet-salg.dk påtager sig ikke ansvar for indhold i annoncer.
I intet tilfælde gør internet-salg.dk krav på ejendomsret til noget indhold publiceret på disse sider af en annoncør.
Kontakt-email: info(at)internet-salg.dk   |   internet-salg.dk   2023