LCD og plasma tv.

Internetsalg:

Log ind her
Bliv bruger her
Internethandel
Til forsiden

Enkelt-ords søgning:
Gratis ting:

Mp3 ringetoner

  internet-salg.dk/mobil
internet-salg.dk til mobil

Artikler:

Arbejde hjemmefra
LCD eller plasma tv
Luftrensere
Brugte møbler
Keramik, stentøj, raku
Om scooteren
Din artikel her?

Internettet er det største marked for køb og salg af varer og tjenesteydelser
Se annoncer om tv dvd og video her

Skal du købe storskærms-tv, så læs her.

Hvilken type af stor-skærms-tv er det bedst at købe? Det er en af de diskussioner der finder sted blandt mange "tv-freaks".

Mange entusiaster foretrækker et storskærms-tv, frem for et projektions tv-system som f.eks. Sony's KDF-E50A11. De ofrer skærmstørrelse for en højere billedkvalitet og pladskrav. Der er flere typer af tv apparater at vælge imellem. Vær opmærksom på at teknologien på dette område udvikler sig og ændres hele tiden. F.eks. har en af de store spillere på markedet for plasmaskærme, Panasonic helt standset produktionen af disse fordi denne ikke var rentabel. Her skal det kort handle om Plasma contra LCD apparater. Masser af mennesker sværger nemlig stadigvæk til plasma-tv. Det vil de forsætte med at gøre indtil teknologier som f.eks. OLED kommer ned i pris.

Plasma tv skærme er meget smalle men vejer relativt meget. Strømforbruget afhænger af billedet der vises på skærmen. LCD fladskærme har konstant strømforbrug. 
Plasma tv med stereo lyd
Plasma fladskærme er fantastiske til mindre rum og passer fortrinligt til boliger, ikke mindst fordi de kan anbringes på en væg, som et større billede. Plasma-tv'et har en overlegen kontrast og lys funktionalitet. Refleksioner mellem plasmalag og frontglas kan dog give en uheldig effekt, hvor visse skærmbilleder kan stå "dobbelt", hvis man ser billedet lidt fra siden. Den meget brede synligheds-vinkel gør dem dog generelt velegnet til anvendelse med HDTV. Og så er der jo lige det med indbrænding. Visse brugere af denne skærmtype har oplevet, at stationære objekter i et skærmbillede kan "brænde" sig fast i skærmens teknologi. Det er dog noget svært at få et præcist overblik over dette problem. En anden pudsig ting ved et plasma-tv er/var at det ikke gjorder/gør sig så godt i forretningerne. Kunderne retter ofte deres opmærksomhed mod det der lyser mest og synes at det ser bedst ud. I den situation kan et plasma-tv ikke hamle op med de kunstige stærke farver fra en LCD-tv skærm.

LCD (liquid crystal display) TV apparater er meget lig med de almindelige LCD skærme til computere. Billedgengivelsen er næsten som på et plasma-tv og de er billigere i stort set alle størrelser, men plasma-tv'et er sådan set også fulgt med ned i pris selvom det i starten var den dyre løsning. LCD-tv er smalle og lette, men synligheds-vinklen er ikke den samme som på et plasma-tv, men ligger på 15-20 grader. Derudover får man ikke den samme gengivelse af mørke billeddetaljer.Et plasma tv består af en flok røde, grønne og blå gasfyldte celler, der hver især fungerer som et mikroskopisk lysstofrør. En celle i et plasma tv er således en aktiv lysgiver. Det er et billedpunkt i et LCD tv ikke. Her skal flydende krystaller skygge for lyset fra en baggrundsbelysning. Jo mere der skygges, jo mørkere bliver billedet. Desværre er krystallerne ikke altid i stand til at lukke helt for baggrundsbelysningen når det er påkrævet og går ud over skærmens evne til at gengive sort og mørke nuancer.

Når du er i markedet efter et af disse apparater, skal du også holde øje med pixel-fejl. Specielt hvis du køber et brugt LCD tv, skal du kigge efter punkter/pixels på skærmen, som enten er konstant mørke eller konstant hvide.

Køber du et brugt plasma tv, er det den ovennævnte indbrænding der skal kigges efter. Indbrænding skyldes slid på billedcellernes lysgivende belægning. Årsagen er statiske billeder som vises i længere tid ad gangen. Herved slides skærmens celler forskelligt og skaber et mønster på skærmen (indbrænding). Indbrænding er først og fremmest et problem, hvis man mange timer hver dag har samme billede eller logo stående på skærmen. Normalt er dette ikke et problem ved TV-kiggeri. LCD skærmen kan faktisk også få indbrændning, men det tager meget længere tid. Her er det er transistorerne styrer mængden af baggrundsbelysning, som sætter sig fast og derved lukker lidt lys igennem.

De traditionelle CRT (Cathode Ray Tube) TV apparater har nok udspillet deres rolle. Selvom de kan give et glimrende billede og er ganske konkurrencedygtige på prisen, så er de tunge og klodsede. Energiforbruget er heller ikke noget at prale med. High Definition TV er på vej til at blive den nye standard for tv apparater. NTSC formatet som har været anvendt i næsten 50 år, kan vise 650 linjer pr. billede imod HDTV's maksimum på 1080 linjer. Dette giver plads til en langt højere detaljeringsgrad i det enkelte billede, men stiller selvfølgelig også nye krav til selve apparatet.

Artikler om køb og salg Artikler og tekster kan sendes her. Alle publicerede artikler kan indeholde link til forfatterens hjemmeside.

Sidst ændret (Last Modified) 18. februar 2018 .
internet-salg.dk påtager sig ikke ansvar for indhold i annoncer.
I intet tilfælde gør internet-salg.dk krav på ejendomsret til noget indhold publiceret på disse sider af en annoncør.
Kontakt-email: info(at)internet-salg.dk   |   internet-salg.dk   2023